Close
Str. Th. Buzoiu, nr. 15, ap. 4, sector 2, București
contact@tummoreiki.ro
Este Reiki cea mai ușoară modalitate de a reduce stresul?

Este Reiki cea mai ușoară modalitate de a reduce stresul?

Chiar dacă în România Reiki nu beneficiează de aceeași atenție precum alte terapii alternative cum ar fi de exemplu acupunctura sau reflexoterapia, milioane de oameni din toată lumea se bucură de beneficiile extraordinare ale acestei terapii complementare japoneze.

Dacă până acum nu ai mai auzit de Reiki iată ce ar trebui să știi: terapia prespune ușoara atingere cu mâinile a diferitelor zone din corp și transmiterea energiei vitale către pacient. Ipoteza de la care pleacă Reiki este că această energie susține corpul în propria capacitate de a se regenera, de aceea tratamentul ajută la reducerea stresului, a diferitelor afecțiuni, a dependențelor. Reiki este o practică obișnuită la peste 1,2 milioane de americani în fiecare an.

Sesiunile de Reiki pot avea loc oriunde, se pot realiza fie pe scaun sau pe masa de masaj. În timpul ședinței de Reiki nu se utilizează mișcări de presiune, mâinile sunt plasate ușor pe sau deasupra corpului pacientului, în diferite puncte de pe corp. Spre final pacientul se întoarce pe burtă, pentru a se aplica tratamentul și pe spate. Ședințele de Reiki se pot combina și cu aromoterapia, lavanda este de exemplu un puternic relaxant.

În continuare veți citi testimonialul unei persoane care a încercat Reiki pentru prima dată.

„M-am așezat pe spate pe masa de masaj (complet îmbrăcată), am închis ochii și m-am relaxat. După câteva exerciții de respirație, terapeutul și-a plasat mâinile pe capul meu spunându-mi că energia transmisă prin Reiki îmi va călca fluxul gândirii. În următoarele 40 de minute, și-a mișcat mâinile deasupra feței, pieptului și abdomenului, iar apoi pe spate. Chiar dacă nu am adormit în timpul sesiunii, am avut aceeași senzație ca și în timpul meditației, ceea ce pentru începători înseamnă o stare relaxantă în care timpul trece cu repeziciune. Deși sesiunea a durat 40 de minute, au părut doar 10. Oricui îi este greu să mediteze, recomand cu încredere să încerce Reiki”.

O terapie spirituală, dar nu și religioasă

Există o percepție greșită conform căreia Reiki este o experiență religioasă, care poate că îi depărtează pe unii oameni de ea. Deși cu siguranță există o valență spirituală, terapia Reiki nu este legată de nicio religie sau sistem de credințe, așa cum nici meditația nu este.

Rezultatele diferă

„Deși am venit direct de la serviciu și aveam o cină de afaceri imediat după terminarea tratamentului, mintea mea era agitată atunci când am început. Însă în doar o oră, starea mea de spirit s-a modificat și mă simțeam mult mai centrată, mai plină de energie și pregătită pentru ceea ce urma.”

Reiki se folosește dintr-o multitudine de motive, inclusiv pentru a elimina stresul și anxietatea, pentru a trata dependențele sau alături de tratamentele medicinii tradiționale. Reiki ajută la procesul natural de însănătoșire, așa că printre pacienți se numără și cei care se află sub tratament de chimioterapie, cei care se luptă cu dependențe precum drogurile și alcool sau pacienții care suferă de anxietate.

Din moment ce nu există atât de multe studii asupra acestei terapii, este destul de greu să explici beneficiile Reiki, pentru că nimeni nu știe exact cum funcționează. Fluxul vibrațional de energie este transferat la pacient și se activează intenția și răspunsul de vindecare. Indiferent de locul în care pun mâinile, dacă există o nevoie de echilibru, energia se va duce în acea zonă. Reiki în general este destinat tuturor celor care doresc să atingă un echilibru la nivel emoțional și să se simtă mai bine.

Reiki nu a avut vreun efect negativ vreodată așa că nu ți se va întâmpla nimic dacă încerci. S-ar putea chiar să găsești în Reiki un prieten de încredere.

Reiki este o terapie pe care o poți primi de la un terapeut sau poți primi o inițiere specială pentru a-ți face autotratament și a oferi și altora.

Pentru mai multe informații asupra acestui subiect, fie terapie sau inițieri mă puteți suna la 0723 36 70 72 și puteți veni la centru pentru oricare din variante.

Prețul unei terapii de 45 minute este de 120 lei sau la pachet pentru 10 ședințe 1000 lei. Programați-vă acum!