Close
Str. Th. Buzoiu, nr. 15, ap. 4, sector 2, București
contact@tummoreiki.ro
Cum recunoşti o criză de vindecare? Reiki este cauza?

Cum recunoşti o criză de vindecare? Reiki este cauza?

Corpurile noastre sunt maşinării miraculoase. Chiar acum, fără ca tu să fii măcar conştient, o mulţime de procese uimitoare au loc înauntrul tău. Să ne îndreptăm puţin atenţia asupra modului în care apar infecţiile în organism.

În primă fază, are loc un incident care cauzează stres în organism şi declanşează un răspuns defensiv. Poate fi vorba despre un fel de mâncare care nu ţi-a priit sau o ceartă care te-a făcut să suferi. În timp, dacă factorul de stres persistă, starea defensivă a organismului se cronicizează şi apar schimbări la nivel funcţional. Practic, dacă înainte corpul nostru opera la nivel 7, acum a scăzut undeva la nivelul 5, iar această cifră orientativă continuă să scadă.

Prietenii tăi încearcă să te scoată din starea de apatie şi îţi recomandă o nouă carte, un supliment alimentar, terapeut etc, iar tu decizi să le urmezi sfaturile. Iniţial nu vei simţi nicio schimbare şi te vei consola cu gândul că nici metoda asta nu a funcţionat. Apoi, observi că nu te simţi prea bine şi găseşti cauza suferinţei tale în oricare nou factor extern din viaţa ta.

Ce se întamplă?

Uneori, a învăţa ceva nou sau a experimenta o senzaţie inedită ne determină sa facem un pas înapoi şi să reflectăm asupra vieţii noastre.

Imaginaţi-vă o oală mare cu supă. Doar privind-o, nu pare nimic altceva decât o oală cu zeamă. Aprinde focul (cartea, terapia, vitaminele) şi vei observa că, pe măsură ce se încălzeşte, toate legumele si mirodeniile de pe fundul recipientului se vor ridica la suprafaţă. Deci, focul a creat toate bunătăţile? În niciun caz, ele erau deja acolo, focul nu a făcut decât să le aducă la suprafaţă. Pe acelaşi principiu, terapia, cursurile sau suplimentele alimentare nu au cauzat simptomele cu care te confrunţi.

Cum m-ar ajuta asta să mă simt mai bine?

Această introducere te ajută să demarezi o introspecţie cu scopul de a afla cauzele reale ale simptomelor tale, în loc să le pui pe seama unor factori externi. Totodată, vei conştientiza puterea pe care o ai în vindecarea ta.

Odată ce asimilezi pe deplin ideea că schimbările prin care treci sunt părţi din tine cu care nu mai rezonezi, vei fi pregătit să imbrăţişezi sentimente şi senzaţii noi, din care va izvorî înţelepciunea ta.

Deseori, tindem sa rezistăm disconfortului fie prin a-l ţine cât mai departe, fie prin a-l adânci în noi. De cele mai multe ori, nu facem decât să agravăm problema astfel. Respiră adânc şi priveşte-ţi în ochi problemele. Au un mesaj pentru tine.

Putem să intrăm în terminologia de specialitate şi să vorbim despre Reacţia Herxheimer, dar oricum concluzia va fi aceeaşi – la nivel celular, corpul tău vrea să elimine ceea ce nu-i mai serveşte la nimic. Când corpul tău vrea să elimine reziduurile fizice, ca atunci când mergem la toaletă sau vomităm, lăsăm acel proces să aibă loc firesc. E momentul să extindem acest principiu şi când vine vorba de eliminările energetice.

Ce pot face?

Fii blând cu tine însuţi. Dacă ai nevoie să te relaxezi, fa-o! Dacă simţi să te vezi cu persoana iubită sau dimpotrivă, să nu vezi pe nimeni, urmează-ţi instinctul!

Meditează! Energia pe care corpul tău alege să o elibereze trebuie procesată de tine în mod conştient. Emoţiile pe care le-ai înmagazinat de-a lungul timpului, de asemenea. Meditaţia va susţine în mod cert procesul tău de vindecare în oricare etapă te-ai afla.

Hidratează-te! Apa este esenţială în funcţionarea optimă a celulelor tale. Bea atâta apă pe cât organismal tău cere.

Respiră! Oamenii procesează emoţiile prin diafragmă, deci când acestea sunt gata să fie eliberate, trebuie să respirăm eficient.

Tratează-te singur! Practică Reiki de unul singur în fiecare zi. Priveşte acest moment al zilei ca pe o modalitate de a te iubi pe tine. Lasă energiile Reiki să te ajute în procesarea schimbărilor.

Ţine minte totuşi că simptomele unei crize de vindecare nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile şi au o intensitate moderată. Dacă  ceea ce simţi te îngrijorează, solicită ajutor medical specializat!

Cursul Reiki de auto-studiu este potrivit pentru persoanele de la toate nivelurile de Reiki şi poţi începe imediat schimbarea necesară în viața ta. Prețul inițierii în Reiki și multe alte detalii găsiți aici.