Close
Str. Th. Buzoiu, nr. 15, ap. 4, sector 2, București
contact@tummoreiki.ro
Beneficiile uimitoare ale terapiei Reiki pentru câini

Beneficiile uimitoare ale terapiei Reiki pentru câini

Pot să-i fac cățelușului meu Reiki? Cum pot să știu dacă acesta se simte bine?

Acestea sunt întrebările pe care le-am auzit de multe ori. Răspunsul este simplu „da”, desigur, aveți posibilitatea să utilizați Reiki și pentru câini. Eu de exemplu îi fac Reiki pisicii, dar cum ieri a fost International Puppy Day, m-am gândit că acest articol să vorbească despre cățeluși, deși aceeași poveste se poate aplica și pentru alte animale de casă.

Pentru unii oameni și animalele lor această practică funcționează foarte bine, cu toate acestea, uneori, ea nu este destul de bine planificată, așa că vă voi oferi un ghid prin care puteți să realizați Reiki pentru câini.

Pregătiți locul

Ori de câte ori este posibil, este bine să realizați Reiki cu câini într-un loc unde se simt confortabil, un loc unde se pot relaxa. Încercați să nu vă creați așteptări, câinele nu o să meargă brusc la culcare imediat ce începeți tratamentul. Este foarte simplu de realizat, însă apare o problemă des întâlnită, câinele devine excitat de noua zonă în care se află, el va vrea să adulmece, să sară în jur și, în general, să aibă comportamentul unui câine normal.

Doar imaginaţi-vă că mergeți cu copilul la locul de joacă unde încearcați să-i oferiți un tratament Reiki. Terapia va funcționa la nivelul copilului, dar nu vă așteptați ca după aceea el să se întindă și să adoarmă pe cea mai apropiată bancădin parc, asemenea se va întâmpla și cu câinele. De exemplu eu îi fac Reiki pisicii în momentul în care se așază pe mine să se culce.

Pregătiți-vă

Este important să vă pregătiți înainte de a face Reiki cu câini. Dacă simțiți un val de emoție, fie că este vorba de anxietate, excitare, tristețe, câinele va simți, deci aceste trăiri trebuie controlate mai mult decât în cazul terapiei cu oamenii.

Noi putem depăși acest fapt lucrând la noi înșine, la începutul tratamentului, devenind conștienți de fiecare parte a corpului nostru. Energia Reiki se concentrează pe orice parte a corpului care deține emoție. Dacă veți constata că este greu să vă eliberați de emoție, concentrați-vă și înlocuiți-o cu dragoste.

Odată ce energia este controlată, atunci este timpul să înceapeți.

Conectarea cu câinele

Acum, că ați ales locul și v-ați pregătit, lăsați fluxul de energie să meargă către câine. Nu este nevoie să vă apropiați de el și să-l atingeți, depinde cu simțiți, energia Reiki circulă oricum.Concentrați-vă doar pe conexiune.

Rămâneți în terapie în jur de douăzeci de minute pentru obţinerea unui flux de energie mai mare, nu vă grăbiți.

Odată ce fluxul de energie este acolo și puteți simți că există o conexiune energetică pe două căi, s-ar putea să simţiți nevoia de a vă apropia de câine și a-l mângâia. Unele animale preferăsă nu le atingeți, așa că, țineți cont de acest lucru.Este important să depășiți nevoia de a atinge câinele.

Mergeți dincolo de orice așteptare și bucurați-vă de conexiunea cu animalul apropiat cu ajutorul terapiei Reiki!

Dacă doriți să primiți inițierea în Reiki gradul I, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm la Centrul nostru Holistic Tummo Reiki din zona Floreasca.