Close
Str. Th. Buzoiu, nr. 15, ap. 4, sector 2, București
contact@tummoreiki.ro
7 beneficii pentru sănătate ale Reiki care depășesc capacitatea minții

7 beneficii pentru sănătate ale Reiki care depășesc capacitatea minții

Sunteți interesați de modul în care Reiki vă poate ajuta să deveniți sănătoși? Ei bine, aici sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le are această practică.

Reiki este o energie a forței de viață pentru a îmbunătăți sănătatea şi calitatea acesteia. „Rei” este cuvântul japonez pentru „putere superioară” și „ki” este energia forţei de viaţă. Cu alte cuvinte, Reiki este o „energie a forței de viață ghidată spiritual”.

Forța de viață este o energie subtilă, care înconjoară și curge prin căi specifice: chakre, meridiane şi nadis în toate ființele vii. Forța de viață hrănește toate celulele din organism și sprijină funcționarea lor. Când forța de viață este scăzută, este posibil să vă simțiți slăbiți. Veți fi sensibili la boală. Consolidarea forței de viaţă va ajuta organismul să se vindece și să rămână sănătos.

Gândurile și sentimentele pot afecta forța de viață. Dacă aveți gânduri negative sau sentimente negative despre propria persoană, fluxul de forţă vitală devine perturbat și creează o funcţionare diminuată a organelor corpului.

Cum acționează Reiki?

Tratamentul Reiki creşte rezerva de energie a forţei de viaţă şi vă ajută să vă vindecați mai repede. Aceasta susține relaxarea, o stare de pace și reduce stresul. Se deplasează spre echilibrul fizic, mental și spiritual unic și mecanismele proprii de vindecare ale corpului care încep să funcţioneze mai eficient.

Reiki se realizează cu mâinile ușor plasate pe sau în apropierea corpului pacientului. Energia de vindecare din organism și mâinile medicului Reiki curge către pacient. Pacientul experimentează apoi sentimente de relaxare, claritate mentală, ameliorarea durerii, scăderea anxietății, precum și un sentiment de bine. Cercetările au arătat că acest lucru se întâmplă deoarece activitatea sistemului nervos autonom parasimpatic al pacientului creşte în mod semnificativ.

Iată  beneficiile Reiki pentru sănătate care au fost dovedite științific:

1. Ajută la reducerea stresului și relaxare

Reducerea stresului şi relaxarea sunt cele mai bune beneficii de sănătate dovedite de Reiki. De fapt, această terapie japoneză de vindecare de energie este concepută pentru a declanşa relaxarea organismului şi a reduce stresul. Cele mai multe boli sunt oarecum legate de factorul de stres, fie că este vorba de stres de mediu, stresul de muncă sau stres emoțional. De fapt, cele mai multe beneficii pentru sănătate se bazează pe acești factori. Stresul poate duce la un ritm cardiac neregulat, care ar putea duce la angină pectorală sau accident vascular cerebral. Stresul declanşează probleme gastrointestinale, deoarece hormonii comuni, cum ar fi leptina şi grelina reglementează creierul şi stomacul.

Tulburările de alimentație sunt o consecinţă comună a stresului, din moment ce există tendinţa de a mânca prea mult, atunci când suntem stresați sau avem o aversiune faţă de produsele alimentare. Tulburări de dispoziție și multe probleme psihologice apar din cauza stresului. Stresul poate duce la probleme sexuale la bărbaţi.

2. Reduce depresia și anxietatea prin schimbarea stării de spirit

Modificările în starea de spirit sunt foarte mult asociate cu anxietatea şi depresia. O serie de studii au demonstrat beneficiile generale ale Reiki în ceea ce privește starea de spirit. Beneficiile sunt specifice celor cu starea de spirit negativă. Studiile au arătat că, odată ce starea de spirit se îmbunătățește, anxietatea este redusă. Nu numai că reduce anxietatea, puteți vedea, de asemenea, o scădere semnificativă a depresiei, furiei și confuziei. Crește energia pozitivă.

3. Crește mobilitatea în caz de dureri de umăr, dureri de încheietură a mâinilor, dureri de spate

Un studiu interesant a comparat eficacitatea de a îmbunătăţi mişcarea prin terapie fizică şi Reiki, a constatat că ambele au arătat același efect în îmbunătățirea mobilității părții afectate. Aceste rezultate sugerează că efectele benefice ale Reiki pot apărea din modificări ale structurilor articulare sau musculare locale, mai degrabă decât sistemul de durere.

4. Vindecă infecțiile și inflamațiile

Acest lucru poate suna ca un miracol, însă rapoartele arată concret beneficiile Reiki. Un pacient hipertensiv, obez a fost tratat pentru hepatita C. Efectul secundar al tratamentului a fost de anemie și neutropenie. Terapia Reiki a fost administrată în cazul acestuia pentru a ameliora anxietatea și pentru a spori sentimentul de bunăstare. De altfel, medicii au remarcat faptul că numărul de neutrofile și hematocritul s-au îmbunătățit în mod semnificativ, care, la rândul lor, au îmbunătățit funcția măduvei osoase. Acesta a fost unul dintre rezultatele terapiei Reiki.

5. Îmbunătățește indicii sindromului metabolic

Sindromul metabolic, un set de simptome asociate cu riscul de diabet zaharat de tip 2, boli de inimă, precum şi alte afecţiuni cronice, afectează un procent substanțial și în creștere a populației lumii. Activitatea fizică este, probabil, cea mai bună cale de a îmbunătăţi rezultatele sindromului metabolic, dar Reiki pare să fie foarte eficient.

Multe persoane, cum ar fi cei care sunt supraponderali și sedentari prezintă cel mai mare risc. Modalitățile de conexiune minte-corp sunt simple, economice, terapii neinvazive, uşor de învăţat şi pot fi practicate cu ușurință de către persoanele care pot prezenta potențiale limitări în mobilitate.

Deşi cercetătorii nu au menționat în mod specific Reiki, au susţinut eficacitatea clinică potenţială a terapiilor minte-corp ca modalităţi de îngrijire și susţinere pentru controlarea sindromului metabolic, în special rezistenta la insulină şi a tensiunii arteriale.

6. Tratează simptomele asociate cu cancerele

Reiki sau orice terapie minte-corp nu poate vindeca cancerul. Dar ele pot trata în mod eficient simptomele asociate de cancer, cum ar fi depresia, durerea şi oboseala. De exemplu, într-un studiu realizat, cercetătorii au raportat că tratamentul cu Reiki, timp de 5 zile consecutive, urmate de 1 săptămână fără tratament, apoi 2 sesiuni suplimentare de Reiki, în cazul pacienţilor cu cancer, ar putea scădea în mod semnificativ oboseala, durerea și anxietatea și îmbunătățesc calitatea vieții.

În aceeași ordine de idei, Reiki ameliorează durerea de migrenă, sciatică şi artrită. De asemenea, această terapie ajută la reducerea simptomelor de astm, menopauză şi insomnie.

7. Permite o claritate emoțională și creșterea spirituală

Reiki nu numai că te vindecă în mod fizic, te vindecă, de asemenea, emoțional. Unul dintre efectele cele mai înduioşătoare este că Reiki poate spori capacitatea de a iubi, de a empatiza, deoarece permite oamenilor o conectare profundă. Terapia poate întări relațiile noastre. Ea poate vindeca relaţiile personale. Reiki aduce pacea și armonie interioară, calitățile esențiale ale creșterii spirituale. Reiki este, astfel, o terapie acceptată în spitale și clinici, deoarece abordarea de vindecare este non-traumatică și ușor de integrat în terapiile convenţionale.

Puteți citi mai multe despre terapiile Reiki pe care le realizăm în cadrul Tummo Reiki Holistic Center.