Close
Str. Th. Buzoiu, nr. 15, ap. 4, sector 2, București
contact@tummoreiki.ro
6 sfaturi pentru relaxarea mușchilor și calmarea durerii

6 sfaturi pentru relaxarea mușchilor și calmarea durerii

Câţi dintre noi nu s-au confruntat vreodată cu dureri severe de spate, gât, umăr sau orice altă durere? Milioane de oameni şi-au pierdut calitatea vieţii lor, ca rezultat direct al problemelor create de durere. Relaxarea musculară poate fi de ajutor în ameliorarea durerii, dar pacienţii trebuie să fie conştienţi de anumite probleme care pot să apară.

„Oamenii care se luptă cu dureri ale corpului, de multe ori, apelează la un medic pentru ajutor. Medicamentele prescrise de medic au rolul lor în cazul anumitor afecţiuni, însă consumul acestora nu ajută corpul să se vindece aşa cum trebuie. Astfel, mulţi oameni – conştienţi de pericolul pe care îl prezintă analgezicele – caută alternative naturale pentru relaxarea muşchilor”, explică Bogdan Begligiu, terapeut Tummo Reiki.

În cazul în care sunteţi într-adevăr unul dintre aceşti oameni, acest articol vă va veni în ajutor. Cu siguranţă una dintre aceste opt metode naturale de relaxare musculară descrise mai jos vă va elimina durerea din corp.

Iată 6 moduri naturale pentru a calma durerea de la nivelul muşchilor:

Limitaţi perioada de odihnă

În cazul în care durerea existentă nu este prea severă, se recomandă să vă mişcaţi corpul, pentru că muşchii să se încordeze şi să se antreneze. Făcând acest lucru veţi reduce durerea cauzatoare de inflamaţie şi veţi menţine articulaţiile funcţionale.

Mobilitatea va fi limitată în acest timp, ca atare, este cu siguranţă recomandat să nu vă angajaţi în orice mişcare care ar putea fi cauzat răspunsul iniţial al durerii. Oferiţi corpului puţin timp să se odihnească şi să se relaxeze.

Evitaţi alimentele care cauzează durerea

Tot ceea ce consumaţi are un impact semnificativ asupra corpului, mai ales dacă muşchii sunt tensionaţi sau dacă prezintă dureri. Iată câteva alimente pe care trebuie să le evitaţi:

  • Alcoolul: Poate agrava orice inflamaţie existentă.
  • Cofeina: este un deshidratant şi, de asemenea, poate agrava inflamaţia. Se recomandă să se limiteze băuturile care conţin cofeină (de exemplu, cafea), în scopul de a promova muşchii sănătoşi.
  • Zahăr: Provoacă inflamaţie şi un răspuns potenţial de durere.
  • Acizi graşi: alimente care conţin grăsimi pot stimula inflamaţia, durerea se agravează şi să contribuie la alte efecte contraproductive.

Mergeţi la şedinţe de masaj

Masajele sunt foarte benefice şi pentru prevenirea durerilor musculare, dar şi pentru tratarea acestora. Un terapeut specializat poate depista zonele dureroase şi le poate trata foarte uşor şi eficient. Cei cu dureri musculare cronice pot înceraca o serie de şedinţe de masaj, iar rezultatele vor fi foarte bune, într-un timp mult mai scurt.

Utilizaţi uleiurile esenţiale

Anumite uleiuri esenţiale, de exemplu, mentă, jojoba, nucă de cocos, deţin o gamă largă de proprietăţi care ajută la echilibrarea sănătăţii. Uleiurile esenţiale sunt deosebit de utile pentru calmarea durerii musculare, durerii de cap, atenuarea tensiunii şi calmarea durerilor de spate.

Menta este uleiul esenţial care a fost supus unor numeroase studii ştiinţifice. În acest scop, planta a demonstrat beneficiile în cazul durerii, pentru simptome asociate cu starea fibromialgie, dar şi alte probleme de sănătate.

Uleiul de Arnică

Conform unui alt studiu publicat în Biblioteca Naţională de Medicină, pacienţii cu durere cronică de gât necesită un tratament de terapie de masaj cu ulei de arnică, care a demonstrat în mod semnificativ că ameliorează durerea mult mai repede şi mai bine, în comparaţie cu tratamentele alternative. Durerea cervicală este una dintre durerile pe care le ameliorează uleiul de arnică. Acesta are o serie de proprietăţi benefice pentru sănătate – inclusiv ca un anti-inflamator – care reprezintă o soluţie utilă pentru diverse probleme de sănătate.

Băile cu sare

Atunci când nivelurile de magneziu sunt diminuate apar dureri musculare la suprafaţă. O soluţie rapidă este apa cu sare, care poate fi folosită în special pentru problemele picioarelor. Poate ridica nivelul de magneziu al organismului şi menţine sănătatea musculară. Desigur, înmuierea picioarelor în soluţie ajută la relaxearea în mod natural a corpului şi muşchilor, sprijinind în continuare ameliorarea durerii.

Dacă vrei să beneficiezi de masaje benefice pentru durerile musculare te aşteptăm la Centrul Holistic Tummo Reiki. De când a deschis cabinetul din Floreasca în 2007, Bogdan a realizat peste 12000 de terapii, de la masaje de relaxare, reflexoterapie, shiatshu, până la terapii cu bioenergie cum este reiki.